Gümrük, Apapa Limanındaki İthalat Vergisinden 7 Ayda 1,2 Trilyon Dolar Gelir Elde Etti

Nijerya Gümrük Servisi’nin (NCS) Apapa Liman Komutanlığı, Ocak ve Temmuz 2024 tarihleri arasında toplam 1.22 trilyon N gelir elde etti.

Newstimehub

Newstimehub

8 Ağu, 2024

Nijerya Gümrük Servisi’nin (NCS) Apapa Liman Komutanlığı, Ocak ve Temmuz 2024 tarihleri arasında toplam 1.22 trilyon N gelir elde etti.

Komutanlığın halkla ilişkiler sorumlusu Abubakar Usman yaptığı açıklamada, komutanlığın ayrıca Temmuz 2024 ayı için 201,8 milyar N topladığını ve bunun Hizmet tarihindeki en yüksek aylık tahsilat olduğunu söyledi. Komutanlığın Gümrük Bölge Kontrolörü Komptrolör Babatunde Olomu, mevcut gelir toplama rekorlarını aşmaya kararlı olduğunu söyledi.

Başarıyı, Gümrükler Genel Komptrolörü’nün ticareti gecikmeden kolaylaştırmak için zaman serbest bırakma çalışmasını uygulamasına bağladı. Ona göre bu hamle, komutanlığın gelir tahsilatına yansıyan olağanüstü sonuçlar verdi.

Komutanlığın daha iyisini yapabileceğine olan güvenini ifade eden Komptrolör Olomu şunları söyledi: “Önümüzdeki aylarda bu rekoru aşmayı dört gözle beklediğimiz için bu rekoru kırma olasılığı konusunda iyimserim.” 2024 yılının ilk yedi ayında, yani bu yılın Ocak ayından Temmuz ayına kadar, Apapa Bölge Komutanlığı toplam 1.227.431.323.016,24 N gelir elde etti.

Şu ana kadar yedi ay boyunca elde edilen gelir, komutanlığın 2023 yılında elde ettiği toplam gelir olan 1.172.414.793.960,32’nin üzerindedir.

“Açık bir ifadeyle, 2024 yılı yedi aylık tahsilatımız geçen yılın 12 aylık toplam tahsilatının üzerindedir. Bugüne kadar elde edilen başarılara büyük katkı sağlayan Tarife ve Ticaret Departmanının müdahaleleri kayda değerdir.

Uyum masamız, uyuşmazlık çözüm ekibimiz, Değerleme, PCA, CIU ve kesintisiz ticareti teşvik etmeyi amaçlayan diğer birimlerimiz, kaydettiğimiz ilerlemeyi denetlemek için ofisim tarafından günlük, haftalık ve aylık değerlendirmelerle yeniden canlandırıldı.

“Gümrükler Genel Komiseri Bashir Adewale Adeniyi, MFR dsm psc (+)’nin direktifleri ve motive edici örnekleri doğrultusunda daha fazlasını yapmaya kararlıyız.

Apapa Komutanlığı NCS için en yüksek ticaret hacmini gerçekleştiriyor, en yüksek geliri topluyor ve bu nedenle hizmet yönetiminden ve hükümetten daha yüksek bir beklenti içinde” dedi.

Komptrolör Olomu, ülke çapındaki protestoların başlamasından önce limandaki paydaşlarla bir araya gelerek bu süre zarfında gümrüklerin çalışmaya hazır olduğu konusunda güvence verdi ve bu hareket liman kullanıcılarının güvenini daha da güçlendirdi.

Apapa limanı kullanıcılarına sadece meşru ticareti benimsemelerini tavsiye etti ve Apapa komutanlığının her türlü gizleme biçimini tespit etme ve gelir sızıntısı için herhangi bir yolu en aza indirgeme sorumlulukları konusunda daha canlı olduğunu yineledi.

KAYNAK:leadership.ng