Gine’de 350 gönüllü sağlık çalışanının eğitiminin başlatıldı

Gine Gençlik ve Spor Bakanı, Kankan ve N’zérékoré idari bölgelerinde 350 gönüllü sağlık çalışanının eğitimini ve görevlendirilmesini başlattı.

Newstimehub

Newstimehub

6 Eyl, 2024

Gine Gençlik ve Spor Bakanı, Kankan ve N’zérékoré idari bölgelerinde 350 gönüllü sağlık çalışanının eğitimini ve görevlendirilmesini başlattı.

6-17 Eylül 2024 tarihlerinde Kankan’daki SCAD Servisi’nde gerçekleştirilen eğitim, UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Sayın Alassane Ba’nın katılımıyla, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Keamou Bogola Haba’nın başkanlığında düzenleniyor. Törene, UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Alassane Ba’nın yanı sıra Birleşmiş Milletler Gönüllüler Programı Başkanı Fatoumata Koumba Dieng, Kankan idari bölge Valisi Albay Moussa Condé, Arfang Moussa Coulibaly özel delegasyonu Başkanı, SCAD Direktörü Yüzbaşı Mohamed Amir Camara, Ulusal Gençlik Gönüllülük Ajansı Genel Müdürü Macka Baldé ve bölge sağlık ve gençlik müfettişleri katıldılar.

Eğitim sürecinde 350 gönüllü, halk sağlığı alanında teknik becerilerini geliştirecekler. Vali’ye göre, bu gönüllüler, sağlık çalışanlarının bölgelerine dönmemesi sonucu ortaya çıkan boşluğu doldurmak için görevlendirilecekler. UNDP, Gineli gençlerin gelişimini desteklemek amacıyla 350 gönüllüden 250’sini destekliyor. Diğer 100 gönüllünün masrafları ise ANVJ aracılığıyla hükümet tarafından karşılanıyor. Bu durum, gençlerin sosyo-ekonomik entegrasyonunu öncelikli hedef olarak belirleyen yetkililer için örnek teşkil eden bir ortaklığa işaret ediyor.

Bu bağlamda, özel delegasyonun Başkanı ve Kankan Bölgesi Valisi, konuşmalarında gençlerin istihdamı ve eğitimine odaklanan Cumhurbaşkanı Korgeneral Mamadi Doumbouya’nın vizyonunu övdü ve bu gençlerin yurttaşlık ve sağlık sektörlerinde gönüllülük ruhuyla eğitilmeye başlamalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.