Daratt – Dry Season – Kurak Mevsim (2006) Film Konusu

KURAK MEVSİM DÖNÜYOR FİLMİNİN KONUSU NE?

Newstimehub

Newstimehub

6 Eyl, 2024

KURAK MEVSİM DÖNÜYOR FİLMİNİN KONUSU NE?

On altı yaşında bir genç olan Atim’in babası, Atim henüz doğmadan önce öldürülmüştür. Atim’in büyükbabası Gumar Abatcha, yıllarca süren iç savaşın bitmesinin ardından hükümetin af çıkardığını duyunca büyük bir öfkeye kapılır. Oğlunun katilinin dışarıya çıkmasını kabullenemeyen Abatcha, Atim’e babasının katilini takip edip onu öldürmesini emreder. Büyükbabasının emrine uyan Atim, kendisini yetim yapan Nassara’yı takip etmeye başlar. Ona daha fazla yakın olmak isteyen Atim, Nassara’yı bir fırın işleterken bulur. Beklenmedik bir şekilde, suskun Nassara, Atim’i hiç sahip olmadığı oğlu olarak kanatlarının altına alır ve ona fırını nasıl işleteceğini öğretmeye başlar. Duygusal olarak çatışan Atim, Variety’nin “keskin, hızlı ve beklenmedik” olarak tanımladığı bir finalden önce Nassara ve hamile karısının (Aziza Hisseine) hayatına çekilir. Bu şekilde onu daha rahat öldürebileceğini düşünen Atim’im planları beklediği gibi gitmez.

KURAK MEVSİM DÖNÜYOR FİLMİNİN OYUNCULARI:

Ali Barkai

Youssouf Djaoro

Aziza Hisseine

Khayar Oumar Defallah

Djibril Ibrahim

Garba Issa

Hadje Fatime N’goua

Film, Wolfgang Amadeus Mozart’ın 250. doğum gününü anmak için Peter Sellars’ın New Crowned Hope Festivali tarafından sipariş edilen Batılı olmayan kültürlerden yedi filmden birisidir. İntikam ve uzlaşma temaları için ilham kaynağı Mozart’ın La clemenza di Tito’sundan alınmıştır.

Darratt, 63. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Büyük Özel Ödülü’nün yanı sıra Venedik ve Ouagadougou Panafrikan Film ve Televizyon Festivali’nde sekiz ödül kazandı.

Mahamet Salih Harun filmin yönetmeni ayrıca yazarıdır.